Tabloul lui Bill Clinton, bântuit de fantoma Monicăi Lewinsky

3 martie 2015 15:00   Internațional
Ultima actualizare:

Artistul, care a pictat portretul fostului președinte american, a dezvăluit faptul că a încorporat-o în opera de artă pe fosta angajată a Biroului Oval, Monica Lewinsky, care a declanșat un scandal sexual de amploare în urmă cu 17 ani.

Într-un interviu recent în ziarul Philadelphia Daily News, pictorul Nelson Shanks a mărturisit că umbra din stânga tabloului, care îl reprezintă pe Bill Clinton, reprezintă silueta unei femei într-o rochie albastră, o aluzie la aventura extraconjugală a politicianului cu angajata Monica Lewinsky, pe atunci în vârstă de 22 de ani, informează abcnews.go.com.

A mințit în legătură cu aventura sa

Artistul l-a descris pe fostul președinte american ca fiind cel mai faimos mincinos din toate timpurile, iar umbra care apare în dreapta lui, în tablou, este o metaforă pentru mandatul său "umbrit" de scandalul sexual, care a ieșit la iveală în ianuarie 1998. Atunci, Monica Lewinsky a dezvăluit presei că între 1995 și 1997 a întreținut relații sexuale cu Bill Clinton.

Pictorul Nelson Shanks spune că faimosul tablou, care se află expus în Galeria de Portrete Naționale, din Washington, D.C., nu e deloc pe placul soților Clinton. El susține că celebrul cuplu politic a făcut presiuni pentru a-l elimina din expoziție.

Nu este prima oară când acest tablou al lui Bill Clinton stârnește controverse. În 2006, când a fost prezentat publicului larg, oamenii s-au scandalizat, după ce au observat că fostul președinte american a fost portretizat fără verighetă.

A vorbit după 16 ani

În octombrie 2014, Monica Lewinsky a vorbit pentru prima oară în 16 ani, despre relația ei amoroasă cu Bill Clinton. Fosta stagiară de la Casa Albă a povestit cu emoţie lunile care au urmat izbucnirii scandalului sexual, în 1998, când toată atenţia era îndreptată asupra sa. "Acum 16 ani, proaspătă absolventă de colegiu, o stagiară de 22 de ani la Casa Albă - şi romantică peste medie - m-am îndrăgostit de şeful meu aşa cum se întâmplă la 22 de ani (...). Dar şeful meu era preşedintele Statelor Unite. Asta probabil se întâmplă mai rar. Acum regret profund", a subliniat ea.

Mai multe