Tânăr, condamnat pe viață după ce și-a ucis sora din cauza unei parole la internet

8 august 2019 22:21   Internațional
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din SUA, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a omorât sora din cauza unui motiv halucinant. Se pare că cearta dintre cei doi a pornit de la o simplă parolă de Wi-Fi, pe care băiatul o schimbase pentru a putea avea o conexiune la internet mai puternică.

Kevon Watkins avea 16 ani în momentul în care și-a ucis sora, acesta a fost condamnat pe 2 august, după ce a fost găsit vinovat.  Alexus Breanna Watkins a fost ucisă pe 2 februarie 2018, la vârsta de 20 de ani, în casa familiei din Macon, Georgia.

Acesta și-a strangulat sora mai mare până când forțele de ordine au venit la fața locului, chiar sub privirile îngrozite ale mamei celor doi. Femeia a fost cea care a sunat la 911, însă echipajele ajunse la fața locului nu au mai putut face nimic altceva decât să constate decesul victimei. 

Kevon Lamar Watkins a fost condamnat de o instanță din Georgia. Acesta avea 16 ani în momentul în care a avut loc tragedia, în februarie 2018. Kevon Watkins a omorât-o pe sora sa, Alexus Breanna Watkins, care avea 20 ani la acea vreme.

Kevon și-a strangulat sora până când aceasta a decedat 

Potrivit presei internaționale, în momentul atacului, Kevon se juca pe calculator și a decis să schimbe parola de Wi-Fi atunci când a observat că internetul îi funcționează foarte greu. Pentru ca ceilalți membrii ai casei să nu mai utilizeze inernetul, acesta s-a gândit să schimbe pur și simplu parola pentru a fi singurul beneficiar al serviciului. 

Ulterior, mama lui Kevon și-a dat seama că acesta schimbase parola de WiFi și i-a cerut socoteală. Între cei doi s-a iscat o discuție aprinsă, moment în care a intervenit și sora adolescentului, Alexus Breanna, gândindu-se să aplaneze conflictul. Între cei doi tineri s-a iscat o adevărată luptă la scurt timp, iar situația a degenerat rapid, până când Kevon a început să își strângă sora de gât. 

Chiar și când polițiștii au sosit la fața locului, Kevin a continuat strangularea fetei. După incident, Alexus a fost transportată la spital, însă a încetat din viață câteva ore mai târziu. 

Kevon a strangulat-o pe sora sa timp de 15 minute și deși a fost încercată resuscitarea fetei, era prea târziu pentru ca medicii să mai poată face ceva. 

Tânărul a susținut că nu a vrut să își ucidă sora mai mare, însă faptul că a strangulat-o reprezintă un atac grav, care a dus la decesul acesteia. Prin lege, acțiunile sale constituie omor criminal.

„Acest act de violență a dus la o tragedie de nerefuzat pentru această familie. Sper ca acest verdict și sentința să închidă ușa acestui capitol din viața lor și că vor putea începe să se vindece”, a declarat avocatul David Cooke.

Mai multe