Țara în care ateii sunt mai mulți decât credincioșii

22 martie 2016 8:07   Internațional
Ultima actualizare:

Este pentru prima oară în istoria acestei țări europene în care cei mai mulți dintre cetățenii întrebați dacă au credință în Dumnezeu dau un răspuns negativ, conform unui raport anual.

Pentru prima dată în istoria Norvegiei numărul persoanelor care cred în Dumnezeu a fost depășit de cei care s-au declarat necredincioși, potrivit adevarul.ro.

Printre respondeți s-au numărat foarte puțini imigranți de origine musulmană, potrivit lui Jan-Paul Brekke de la Ipos Norway, care a condus studiul. Au fost chestionați 4.000 de norvegieni. 38% au declarat că nu cred în Dumnezeu. 23% au spus că nu știu. Doar 29% dintre aceștia au spus că sunt credincioși. Brekke susține că acest raport se face de 30 de ani, iar întrebarea se poate referi la orice divinitate, nu numai la Dumnezeul creștin. Drept urmare, ateii norvegieni au devenit o majoritate în 2016.

În 1985, în cadrul unui studiu asemănător, 50% s-au declarat credincioși. Lucrurile s-au schimbat dramatic de atunci. În urmă cu doi ani, numărul credincioșilor și al necredincioșilor era egal, dar acum cei care cred în Dumnezeu sunt în minoritate.

Mai multe