Tatăl atacatorului din Orlando crede că totul a pornit din ură

12 iunie 2016 21:12   Internațional
Ultima actualizare:

America a fost zguduită de un atac armat sângeros, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 12 iunie. Un bărbat înarmat, pe numele său Omar Mateen, a pătruns într-un club frecventat de homosexuali și a început să tragă cu arma în neștire. A ucis în acest fel cel puțin 50 de persoane, iar alte 53 au fost rănite, în ceea ce a devenit cel mai grav atac cu armă din istoria SUA.

Bărbatul de 29 de ani a luat și 30 de ostatici, care au fost eliberați printr-o intervenție în forță a polițiștilor chemați la locul tragediei de către mai mulți oameni aflați chiar în incinta localului de noapte. Momentul eliberării celor 30 a coincis și cu deschiderea focului între suspect și oamenii legii. Unul dintre polițiști a fost împușcat în cap, dar salvat datorită căștii de protecție. Omar Mateen a fost ucis chiar în club. Avea 29 de ani, fusese căsătorit din 2009 în 2011 și avea un copil.

Tatăl lui Omar, zguduit de vestea primită, a declarat pentru presa de peste Ocean, citat de The Independent, că fapta crudă a fiului său nu a avut niciun temei religios, așa cum s-a bănuit. "Ne cerem scuze pentru întregul incident. Nu eram conștienți de nicio decizie pe care a plănuit-o. Suntem în stare de șoc, întocmai ca întreaga țară", a declarat acesta, care a dat posibile lămuriri și cu privire de la ce a pornit ura fiului său față de relațiile persoanelor de același sex.

Omar a devenit furios după ce a văzut două persoane de același sex că se sărutau în Miami: "Eram în centru, în Miami, iar oamenii cântau. Și a văzut doi bărbați sărutându-se în fața soției și copilului și s-a enervat foarte tare. Se sărutau și se pipăiau și el a spus: Uită-te la ăștia! Fac asta în fața soției și copilului meu! Apoi am mers la baie și acolo am dat iar peste cei doi care se sărutau", a declarat tatăl celui responsabil pentru masacrul din Orlando..

Mai multe