Tatăl lui Le Pen critică prestația fiicei sale la dezbatere. ”Nu s-a ridicat la înălțime”

4 mai 2017 20:37   Internațional
Ultima actualizare:

Jean-Marie Le Pen (88 de ani), tatăl lui Marine Le Pen, și-a criticat fiica după dezbaterea susținută de aceasta în direct cu Emmanuel Macron, contracandidatul său la președinția Franței. Acesta a susținut că ”nu s-a ridicat la înălțimea situației”.

Candidata pentru președinția Franței, Marine Le Pen, a fost criticată de tatăl său. Acesta a declarat că fiica sa nu s-a ”ridicat la înălțimea situației” în dezbaterea televizată cu contracandidatul ei, Emmanuel Macron.

”Întotdeauna mi-am dorit ca ai mei câștigători să învingă cu mâinile la spate”, a declarat Le Pen după dezbaterea de miercuri, vizionată de peste 16 milioane de oameni.  Jean-Marie a spus despre prestația fiicei sale, care l-a dat afară din partidul său, National Front (FN), în anul 2015, că ”poate nu s-a ridicat la înălțimea ocaziei”, potrivit Time.

Acesta i-a învinuit și pe consilierii acesteea pentru că au subestimat un ”candidat foarte solid”, în mod eronat, ”în speranța unui colaps sau a unei crize psihologice”.

Un sondaj realizat de Elabe pentru postul de televiziune BFMTV arată că Macron a fost cel mai convingător în dezbaterea televizată. Aproximativ 63% dintre cei 1.314 de telespectatori care au participat la sondaj l-au declarat pe Macron câștigătorul dezbaterii, în timp ce doar 34% au considerat că Marine Le Pen s-a descurcat mai bine. Restul de 3% nu au avut o opinie în acest sens.

Francezii vor merge la urne duminică, pentru a-și alege noul președinte. Ultimele sondaje îl indică pe Emmanuel Macron drept conducător detașat în preferințele alegătorilor, având un avans de 15-20% în fața contracandidatei sale.

Mai multe