Te înfiori când le vezi! Au fost desecretizate filmările unor teste nucleare americane

16 martie 2017 13:00   Internațional
Ultima actualizare:

De la începutul Războiului Rece și chiar și în prezent, numai gândul la armele nucleare au cutremurat omenirea, dar niciodată publicul larg nu a putut vedea o detonare autentică a unei bombe atomice sau cu hidrogen.

Publicul larg nu a avut ocazia să vadă decât simulări virtuale ale exploziilor nucleare, de regulă în filme, dar în a doua jumătate a secolului trecut acestea chiar au fost filmate de cei care au testat astfel de arme.

Digi 24 ne informează că în perioada 1945 – 1992, americanii au efectuat în jur de 216 teste nucleare, cele mai multe în Nevada și în Oceanul Pacific. Pentru prima dată în istorie, o parte din filmările acestor teste nucleare a fost desecretizată și pusă la dispoziția publicului pe Youtube.

Greg Spriggs, fizician nuclear de la laboratorul Lawrence Livermore și Jim Moye, expert de film, au lucrat împreună pentru a localiza și prelucra cele 10.000 de materiale video care păstrează o adevărată documentație istorică.

Până în acest moment, 64 de videoclipuri au fost desecretizate și publicate pe Youtube. Nu au o calitate video superioară pentru că atunci când au fost filmate încă nu se dezvoltase tehnica HD, dar cei doi cercetători le-au prelucrat astfel încât să fie suficient de impresionante.

Mai multe