Te ţine să-l încerci? «Creierul» ăsta are gust de zmeură

24 octombrie 2015 22:07   Internațional
Ultima actualizare:

Dacă te uiţi la el, ţi se întoarce stomacul pe dos. După ce iei o înghiţitură nu mai te opreşti din înfulecat. Tortul-creier inventat de Yolanda Gampp e unic în lume şi peste un milion de oameni vor să îl guste. Nu are cum să ajungă pentru toată lumea pentru că nu are decât 500 de grame şi chiar dacă e în mărime naturală.

Nu trebuie să fii un zombie sau un canibal pentru a gusta din creierul uman! Canadianca Yolanda Gampp, cofetar de meserie a devenit faimoasă peste noapte. Ea are aproximativ 35 de ani, dar face dulciuri de mai bine de 10 ani pentru localuri selecte din Toronto. Patisera a atras atenţia asupra ei după ce a reuşit să impresioneze peste un milion de admiratori de pe Internet făcând un tort absolut înfricoşător.

Cum a fost creată „monstruozitatea” delicioasă care are 4.000 de calorii? Blatul dulce şi pufos a fost colorat în purpuriu şi apoi îmbrăcat în zahăr pudră. Yolanda a crestat pe el împărţind emisferele cerebrale. Apoi a urmat partea grea. „Circumvoluţiunile de pe creier sunt create din mai multe ingrediente absolut delicioase: marţipan de diferite culori, cremă de fondant (n.r. pastă de zahăr) şi gem de zmeură. Fiecare circumvoluţiune a fost montată manual şi apoi pictată cu gem. Toate aceste ingrediente au format un produs final uluitor, dar nu unul pe care cei simandicoşi cu aspectul mâncării. În plus, creaţia Yolandei poate fi folosită şi ca material didactic la anatomie. În timp ce mănâncă, elevii învaţă totul despre părţile componente ale creierului: cortex (scoarţa cerebrală), diencefal (creierul mijlociu), talamus, epitalamus, subtalamus şi hipotalamus. „Acest creier arată de parcă acum l-am scos dintr-un craniu! Vă asigur că este foarte delicios, în ciuda aspectului bizar”, a ţinut să precizeze patisera.Deşi tortul este ideal pentru pentrecerea de Halloween care are loc în fiecare an în noaptea dintre 30 spre 31 octombrie, puţini s-ar încumeta să îl prepare acasă. Admiratorii canadiencei, de pe Internet, au punctat că „îţi vine cam greu să mănânci când ai stomacul întors pe dos”. Însă dacă reuşeşti să mănânci cu ochii închişi, nu te opreşti din înfulecat decât după ce ai terminat prăjitura. În funcţie de numărul de invitaţi, puteţi să le pregătiţi o surpriză demnă de Hanibal Lector, din filmul omonim, dar efectul s-ar putea să vă surprindă până şi pe voi.

Uite ce deserturi trăznite poate lua copilul la şcoală

Prăjiturelele inspirate din celebrul serial difuzat de HBO, „Urzeala Tronurilor”, se bucură de un real succes în Marea Britanie. Aproape orice gospodină îşi poate prepara acasă desertul care să transforme complet masa. Şi asta pentru că prăjiturile umplute cu sirop roşu cer parcă să fie „torturate” la fiecare muşcătură. Jamie, Tyrion sau Ned Stark sunt unele dintre personajele pe care aceste prăjituri le înfăţişează. Cine nu ar fi amuzat de personajul Jamie Lannister rănit la o mână pentru că a avut un accident cu... linguriţa? Ce copil ar fi ocolit tortul care înfăţişează măcelul de la „nunta roşie” dacă peste frişcă ar fi curs un sirop de căpşuni? Sau o fântână în care tronează simpatic câteva tărtăcuţe de fondant trase în ţeapă?

Mai multe