Teroristul de la Nisa și-a făcut selfie la mare. Apoi a ucis 84 de oameni

17 iulie 2016 14:27   Internațional
Ultima actualizare:

Experții criminologi analizează mesajele trimise cu telefonul de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, teroristul din Nisa, pentru a vedea dacă a avut complici. Forțele de ordine au găsit un sms în telefonul șoferului camionului morții care i-a pus pe gânduri.

„Am materialul”, a scris Mohamed Lahouaiej Bouhlel, semn că acesta ar fi avut conexiuni cu o celulă secretă a celor din Statul Islamic. Nu se știe identitatea destinatarului acestui sms.  

Procurorii francezi afirmă că bărbatul de 31 de ani a condus camionul de două ori de-a lungul Promenadei din Nisa cu câteva zile înainte de comiterea actelor teroriste. Miercuri, 12 iulie și joi, 13 iulie, acesta a scrutat scena pentru a memora perfect detaliile zonei unde avea să ucidă 84 de oameni.

Înainte de comiterea atentatului, Bouhlel a avut o convorbire telefonică scurtă și i-a trimis fratelui său Jaber un selfie în care s-a pozat alături de câțiva prieteni la un resort din Nisa în jurul orei locale 16:00. „Mi-a trimis o poză și mi-a spus că e fericit și totul în viața lui decurge normal. Mai târziu, atunci când am aflat de ceea ce s-a întâmplat în Nisa, i-am trimis mesaje până la ora 2 noaptea în care îl întrebam dacă se simte bine”, a declarat fratele atacatorului.

Mai multe