Theresa May, premierul Marii Britanii, dorește încetarea libertății de mișcare a imigranților

3 octombrie 2016 14:26   Internațional
Ultima actualizare:

Theresa May (60 de ani), noul premier al Marii Britanii a declarat într-o conferință a Partidului Conservator (Tory) că dorește să grăbească procesul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană și implementarea unei strategii dure de negociere prin care nu va mai permite politica pieței comune.

Theresa May a scos în evidență problema imigrației, dar și cea a creșterii economice, iar în cele din urmă a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție este să intensifice procesul de ieșire din UE și să înăsprească reglementările cu privire la imigranți, informează The Mirror.

„Strategia dură Brexit” a premierului britanic  presupune încetarea liberului schimb cu Bruxelles-ul, centrul politic și economic al Uniunii Europene – va ieși din zona libertății de mișcare a bucunurilor, serviciilor și mai ales a cetățenilor europeni pe teritoriul englez. Acest lucru va însemna izolarea Marii Britanii de piața europeană – cel puțin privarea de libertățile de care se bucură statele membre UE.

„Am votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană pentru a redeveni un stat independent și suveran. Vom face ceea ce fac statele independente și suverane – să decidem singuri pentru noi înșine cum să controlăm imigrația”, a declarat Theresa May în cadrul conferinței.

Aceasta vrea activarea cât mai rapidă a Articolului 50 din actul constitutiv al UE și ieșirea din Uniune până în aprilie 2019.

Mai multe