Toată lumea credea că e moartă. Cum a trăit o tânără timp de 10 ani

23 noiembrie 2015 16:22   Internațional
Ultima actualizare:

O tânără de 24 de ani s-a întors acasă după zece ani în care toată lumea a crezut că a murit. Tânăra a fugit de acasă când avea 14 ani, după o ceartă violentă cu mama ei. În toți acești ani, ea a trecut dintr-un internet-cafe în altul, trăind din mila altor clienți dependenți de jocurile pe internet.

Tânăra din orașul Hengdian, provincia chineză Zhejiang, a fost găsită de poliție după ce a folosit un card fals într-un internet-cafe, conform shanghaiist.com. Reținută de polițiști și dusă la secție, tânăra a povestit cum a fugit de acasă după ce s-a certat cu mama ei și cum a ajuns să trăiască și să mănânce numai în localurile de tip internet-cafe.

Când nu mânca și nu dormea, tânăra juca jocuri pe internet. În toți acești ani nu s-a angajat niciodată și a trăit din mila celorlalți clienți ai localurilor, dependenți la rândul lor de jocurile pe internet.

În 2008, China a fost prima țară care a recunoscut dependența de internet ca o afecțiune clinică. La momentul respectiv, conform datelor oferite de Liga Tinerilor Comuniști din China, 17% din tinerii chinezi de 17 ani erau dependenți de internet. Pentru aceștia au fost create centre speciale de tratament, în care se recurge la antrenamente dure fizice, într-un stil milităresc.

Mai multe