Toți ziceau că a intrat ilegal în SUA. Cum s-a stabilit, de fapt , Melania în America

12 martie 2018 7:53   Internațional
Ultima actualizare:

Atunci când Donald Trump a atacat dur imigranții din Statele Unite, invocând tot felul de argumente rasiste și bizare, cei nemulțumiți de atitudinea lui și-au îndreptat atenția către soția sa, Melania, care a fost și ea o imigrantă de origine slovenă. Cum nu se știau prea multe detalii despre intrarea ei în SUA, mulți au acuzat-o că și ea s-a stabilit ilegal în America.

Acum, mai multe publicații străine, printre care BBC și Washington Post, au descoperit că Melania Trump a reușit să devină cetățean american treptat, iar unul dintre actele care i-au conferit eligibilitate a fost așa-numita „Viză Einstein”, oferită doar celor cu „abilități extraordinare și merite recunoscute pe plan național și internațional”.

Denumită și viza EB-1, ea este acordată, în mod obișnuit, de către guvernul american doar unor câștigători ai premiilor Pulitzer sau Oscar, medaliaților olimpici sau cercetătorilor cu merite academice și premii internaționale. Greu de crezut că Melania s-ar încadra în vreuna dintre aceste categorii?

Deși cochetase de mai mult timp cu America, Melania a depus actele pentru viză în 2002, pe vremea când nu era soția lui Donald Trump și se numea Melania Knauss, dar aveau deja o relație. a primit viza în 2001 și a devenit cetățean american abia în 2006, lucru care i-a permis să-și aducă și părinții în Statele Unite.

Totuși, ea a ajuns pentru prima dată în SUA în 1996, în baza unei vize turistice, apoi a obținut mai multe vize de muncă deoarece începuse să lucreze ca fotomodel. Când l-a cunoscut pe Trump, ea era abia la începutul carierei. L-a întâlnit la o petrecere în New York, locul ideal pentru Trump unde agăța mereu câte o domnișorică pe placul lui, iar banii săi le-au tentat de fiecare dată.

Așa s-a întâmplat și cu Melania, dar ca să poată activa în modeling pe termen lung, avea nevoie de Cartea Verde, pe care n-a obținut-o decât după ce a lucrat mai mulți ani prin Europa, tot ca fotomodel, apărând prin diverse reviste. Ea n-a fost totuși un model internațional de top, dar a reușit cumva să obțină „Viza Einstein”. Un specialist în domeniu spune că totuși, nu ai nevoie neapărat de acele merite deosebite dacă ai u avocat iscusit care știe cum să jongleze cu autoritățile:

„Nu trebuie să ai neapărat un premiu Nobel pentru a primi viza extraordinară. Un avocat cu experiență știe ce caută serviciul de imigrare din SUA și cum să aducă în față lucruri din activitatea clientului, astfel încât acestea să sune atractiv pentru agenția care acordă vizele”, spune un expert pentru BBC.

Mai multe