Trump, în război cu presa americană. Le-a adresat cuvinte murdare jurnaliștilor

2 iulie 2017 9:47   Internațional
Ultima actualizare:

Conflictul dintre președintele american, Donald Trump și presa americană pare să fi ajuns la apogeu. Încă de la investirea în funcția de președinte, Trump a afost ținta unor diverse atacuri verbale și critici care l-au determinat pe Trump să reacționeze cu o totală lipsă de diplomație și respect.

Recunoscut pentru numeroasele mesaje și acuzații de pe contul său de Twitter, Donald Trump se folosește de rețeaua de socializare pentru a răspunde mai multor critici care i se aduc în urma deciziilor pe care le ia. Recent, președintele american s-a implicat într-un adevărat scandal pe Twitter, insultând presa americană și doi jurnaliști, în mod special (Mika Bezezinski și Joe Scarborough), după cum precizează Agerpres, care citează AFP.

Potrivit mesajelor transmise, Trump le reproșează lui „Mika cea nebună și cu un coeficient de inteligență scăzut” și lui „Joe psihopatul” că proiectează o imagine falsă despre administrația sa.

Cei doi jurnaliști au răspuns insultelor lansate de Trump, despre care au precizat că este un președinte „în derivă” și care jignește „ca în curtea țcolii”, punându-i la îndoială sănătatea mintală.

Donald Trump nu s-a arătat însă ostil doar celor doi jurnaliști, ci față de mare parte din presa americană care s-au arătat ostile încă din timpul campaniei electorale. Președintele american acuză în mod particular CNN, care promovează ură împotriva sa și „știri false” și că ar practica un „jurnalism de gunoi”.

Mai multe