Trump și strângerile de mână - un nou episod stânjenitor

14 iulie 2017 18:10   Internațional
Ultima actualizare:

Vineri, 14 iulie, Donald și Melania Trump au fost invitații speciali ai lui Emmanuel și Brigitte Macron, cu ocazia festivităților de Ziua Franței. Deși s-au aflat în Paris doar pentru 36 de ore, soții Trump au acaparat toată atenția: Melania, cu ținutele atent studiate și bine puse la punct, Donald, cu atitudinea și strângerile de mână bizare, ce au devenit deja o mișcare emblematică pentru acesta.

După paradă, președintele Americii și-a luat rămas bun de la omologul său francez. Momentul a fost îndelung fotografiat și filmat, mai ales pentru că a intrat în albumul cu momente în care Trump a vrut să-și arate puterea. Strângerea de mână a fost una mult prea lungă, de 25 de secunde. Mai mult, liderul lumii libere nu a dat drumul mâinii lui Macron nici când a strâns-o pe a soției acestuia, Brigitte, și a sărutat-o pe obraji, notează CNN.

Imediat după ce a părăsit Franța, Donald Trump a scris pe Twitter: “A fost o onoare să reprezint Statele Unite la magnifica paradă de Ziua Bastiliei. Felicitări președintelui Emmanuel Macron”.

Aceasta nu a fost prima strângere de mână ciudată între cei doi șefi de stat. Când s-au întâlnit în Bruxelles, un reporter de la The Washington Post a descris întreaga scenă: “Și-au strâns mâinile pentru o perioadă îndelungată. Fiecare a apucat mâna celuilalt cu o intensitate considerabilă, până li s-au albit încheieturile, fețele s-au contorsionat și maxilarele s-au încleștat.”

Mai multe