Uganda a blocat accesul la social media în ziua alegerilor

18 februarie 2016 21:58   Internațional
Ultima actualizare:

Alegerile prezidențiale din Uganda reprezintă un eveniment care se anunță a fi sinonim cu încălcarea dreptului la libera exprimare. Actualul președinte, Yoweri Museveni (71 ani), a interzis accesul la social media în ziua alegerilor.

Șeful statului din estul Africii a spus că măsura a fost luată pentru a opri populația din “a spune minciuni”. De 30 de ani președinte, Museveni și-a motivat acțiunea într-un interviu televizat: “Unii oameni folosesc în mod greșit rețelele sociale, abuzează de ele, spun minciuni. Dacă vrei un drept, atunci folosește-l cum se cuvine.”

Cu toate eforturile de a ține masele sub control, chiar Amama Mbazi, contracandidatul actualului președinte, a postat pe Twitter un sfat cu privire la modalitatea de a accesa rețelele social, anunță BBC. Mai mult, #Ugandadecides este un hashtag foarte popular pe Twitter.

Ziua votării nu este lipsită de incidente: oamenii sunt suspicioși pentru că stau la cozi ore în șir, multe voturi sunt anulate, poliția intervine violent la adresa mulțimilor.

Mai multe