Uite ce mănâncă regina Elisabeta a II-a de Crăciun
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii ţine la tradiţii, aşa că mănâncă întotdeauna aceleaşi alimente preferate de Crăciun. De asemenea, oferă un discurs în fiecare an cu prilejul acestei sărbători pe care o iubeşte foarte mult.
Cu prilejul sărbătoririi naşterii lui Iisus Hristos, de Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 92 de ani, ţine cont întotdeauna ce mănâncă. Nu lipsesc niciodată de pe masa sa tradiţionalul curcan şi brânza, morcovi, varză de Bruxellles, păstârnac, bundica de Crăciun. Întotdeauna, vrea să vadă belşug de alimente, mai ales toate felurile de brânză şi dulciuri, cu acest prilej. Dezvăluirile au fost făcute de fostul bucătar regal Darren McGrady. Într-un interviu pe care l-a acordat revistei “Good Housekeeping”, el spune că Regina Elisabeta a II-a şi familia regală mănâncă pe cinste de Crăciun, înainte de a merge la biserică. La întoarcere, ospăţul de prânz este şi mai mare. Masa de la prânz include o salată cu creveţi sau homari, friptură de curcan, tradiţionalele platouri cu păstârnac, morcovi, varză de Bruxelles şi cremă de unt cu coniac la desert. Familia se adună apoi la ora 15.00 să vadă tradiţionalul discurs de Crăciun al Reginei. McGrady spune că familia regală se aşază la masă din nou seara, unde are loc un bufet suedez cu 15-20 de alimente. Bucătarul mai spune că Reginei îi place mult ciocolata, mai ales ciocolata neagră. În mod tradiţional mănâncă ciocolată de Crăciun. De băut, Elisabeta a II-a preferă un cocktail numit Zaza, preparat din vin Dubonnet şi gin. Prinţul Charles preferă lichiorul de cireşe sau martini, prinţul Philp bea bere şi Camilla, soţia prinţului Charles, cocktail G&T, preparat din gin, grepfrut, rozmarin şi apă tonică. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii respectă mereu tradiţia când mănâncă la masa de Crăciun.