Un an de la moartea medicului care a dat alerta de COVID-19. Mii de chinezi i-au adus omagii

7 februarie 2021 15:14   Internațional
Ultima actualizare:

Chinezii l-au comemorat, sâmbătă, pe medicul oftalmolog Li Wenliang, de la Spitalul Central din Wuhan, China, care a dat alerta în privinţa riscurilor reprezentate de virusul COVID-19.

Doctorul chinez, în vârstă de 34 de ani, a făcut primele avertizări în legătură cu răspândirea unui coronavirus similar SARS-ului, în decembrie 2019. Ca urmare a postărilor sale pe rețelele sociale, Li a fost convocat la poliţie și mustrat sub acuzaţia că răspândea „zvonuri”. Medicul s-a infectat cu noul coronavirus de la un pacient și a murit în ziua de 7 februarie 2020. Decesul său a dat naștere la un val de indignare în rândul chinezilor pentru lipsa de transparenţă a autorităţilor.

La câteva zile după moarte, Li Wenliang a fost recunoscut drept ”erou” de renumitul epidemiolog Zhong Nanshan. Președintele chinez, Xi Jinping nu a făcut însă nici o mențiune la adresa acestuia, când a adus omagii ”eroilor” în ”războiul poporului” împotriva virusului ucigaș. În schimb, mii de chinezi nu l-au uitat pe Li Wenliang și i-au adus omagii la un an de la moarte. Ei au depus flori în fața Spitalului Central din Wuhan în amintirea sa.

Citește și:

China a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid Sinovac pentru uz public general

Putem fi vaccinați cu două seruri diferite? Cercetătorii de la Oxford lucrează la un studiu în premieră mondială

Mai multe