Un avion Boeing s-a prăbușit în Rusia. Toți pasagerii au murit

19 martie 2016 9:15   Internațional
Ultima actualizare:

Un avion de pasageri Boeing 738-800 al companiei FlyDubai a ratat aterizarea pe un aeroport din orașul Rostov-pe-Don, în Rusia, sâmbătă dimineața (19 martie). Toți oamenii aflați la bord au murit, potrivit presei ruse. Zborul FZ981, care efectua ruta Dubai-Rostov-pe-Don, s-a prăbușit în jurul orei locale 3:50 (2:50 ora României), în apropiere de pista aeroportului.

Cele 62 de persoane aflata la bord și-au pierdut viața în urma prăbușirii. Avionul ar fi ratat aterizarea, din cauza condițiilor de vizibilate redusă. La a doua încercare, aeronava s-a prăbușit.

Guvernatorul regiunii Rostov susține că cea mai probabilă cauză a accidentului aviatic ar fi vântul puternic din lateral, care bătea în rafale de 50-80 kilometri pe oră, potrivit adevarul.ro. Vântul a determinat și trimiterea a două alte zboruri spre aeroporturi din zonă, după ce vineri (18 martie) municipalitatea din Rostov a emis o alertă de furtună.

Cei 55 de pasageri erau cetățeni ruși, în timp ce membrii echipajului erau străini, potrivit presei locale. Informația nu a fost confirmată oficial. 

Mai multe