Un bărbat care ar fi furat o sticluță cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea, identificat de poliția italiană

13 noiembrie 2020 18:57   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat care este supectat că ar fi furat o sticluță cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea dintr-o catedrală din regiunea Umbria, a fost identificat de către poliția din Italia, informează The Guardian.

Sticluța a fost furată dintr-un altar dedicat lui Ioan Paul al II-lea din Spoleto, în Umbria, în luna septembrie. Aceasta este placată cu aur și cristale, care ar fi atras atenția mai multor hoți de-a lungul timpului.

Poliția l-a indentificat pe bărbat prin intermediul unei camere de supraveghere. Suspectul este în vârstă de 49 de ani, rezident al regiunii italiene Toscana. El a mai avut legătură, în trecut, cu furtul mai multor obiecte de cult.

Sticluța este una dintr-un set de trei, care conțin picături din sângele papei Ioan Paul al II-lea. Poliția crede că a ajuns, cel mai probabil, pe o piață neagră sau în mâinile vreunui colecționar, având în vedere că aceasta nu a mai fost găsită.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005 după ce a condus Biserica Catolică vreme de 27 de ani, iar sângele său a fost prelevat la puțin timp după moarte.

Nu este prima oară când un astfel de obiect de cult aparținând lui Ioan Paul al II-lea este în atenția hoților. În 2014, un cadru metalic care conținea o bucată de pânză din roba sa pătată de sânge de la momentul tentativei de asasinare din 1981 a fost furată dintr-o biserică din orașul Abruzzo, informează Digi 24.

Mai multe