Un bebeluș de 6 luni, salvat din incendiu de câțiva tineri care au făcut un lanț uman ca să ajungă la el

30 martie 2021 12:13   Internațional
Ultima actualizare:

Un bebeluș de numai șase luni a fost salvat dintr-un incendiu izbucnit într-o clădire de locuit din Nantes, Franța. Câțiva tineri care au observat incendiul au acționat prompt, înainte de sosirea pompierilor, făcând un lanț uman pentru a ajunge la victimele blocate în apartamentul care ardea.

Duminică, în jurul orei 14, un incendiu a izbuncnit într-un bloc din Nantes, prinzând ca într-o capcană câteva persoane, printre care și un bebeluș de șase luni. Alertați de strigătele vecinilor, câțiva tineri au intervenit prompt, alcătuind un lanț uman pentru a ajunge la victime.

Tinerii au urcat unii pe umerii celorlalți  ca sa ajungă până la etajul al treilea, unde se afla apartamentul care ardea. ”Am văzut flăcările și ne-am dat seama că oamenii erau în pericol”, a povestit Abdisamad (25 de ani) pentru ouest-France, citat de Paris Match.

”La etajul al treilea, am văzut cum părinții țineau un bebeluș la fereastră, ca să-l ferească de fum. Imediat ne-am organizat și ne-am dus să căutăm niște saltele. Le-am pus una peste alta, ca să amortizeze căderea micuțului”, a adăugat un locuitor din cartier. Un al treilea a completat: ”Mi-am luat inima în dinți, dar n-am fost singur. Am văzut că se sufocau acolo, înăuntru, așa că ne-am adunat mai mulți și am început să ne cățărăm”.

Tinerii salvatori: ”Ne-am făcut pur și simplu datoria”

Odată salvat, bebelușul a fost preluat de câteva mămici din cartier, care au încercat să-l liniștească, apoi de către pompieri, care l-au transportat, împreună cu părinții lui, la spital.

Din primele cercetări, se pare că focul a izbucnit la primul etaj și s-a extins cu repeziciune. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția a 50 de pompieri.

Imaginile filmate cu intervenția tinerilor au făcut înconjurul internetului în scurt timp, însă eroii zilei au rămas cu picioarele pe pământ. ”Mi-am făcut pur și simplu datoria. Asta-i tot. Aici, în cartier, suntem toți o familie, ne ajutăm când este nevoie”, a mărturisit, modest, unul dintre salvatori.

— Laurent Fournel (@FourneLaurentOf) March 28, 2021

— Laurent Fournel (@FourneLaurentOf) March 28, 2021

Mai multe