Un doctor strălucit s-a alăturat ISIS! Chinurile oribile la care își supune victimele

25 mai 2016 9:00   Internațional
Ultima actualizare:

Un doctor din Marea Britanie a făcut o alegere care nu poate fi înțeleasă decât de cei cu o viziune extremistă. El și-a părăsit familia pentru a se alătura membrilor Statului Islamic din Siria. Afirmațiile șocante publicate de el pe o rețea de socializare dovedesc că era un mare admirator al grupării teroriste.

Issam Abuanza (37 de ani) a publicat imagini tulburătoare pe contul său de Facebook în care apare purtând haine medicale și o mitralieră AK-47, relatează Metro.co.uk. Se crede că este primul doctor din candrul NHS (National Health Service din Algia) care s-a alăturat militanților ISIS după ce și-a părăsit soția și cei doi copii din orașul Sheffield, Marea Britanie, în anul 2014. El a publicat și un comentariu șocant pe rețeaua de socializare în care declară că a "tratat" un pilot iordanian care fusese ars de viu de călăii Statului Islamic: „Aș fi preferat ca ei să-l fi ars foarte lent și l-aș fi tratat astfel încât să-l mai putem arde încă o dată."

În legătură cu atentatul de la Charlie Hebdo, el făcea o altă afirmație halucinantă: „Slăvit să fie Dumnezeu pentru acest atac terorist. Dumnezeu își ucide inamicii - militari și civili, bărbați și femei, adulți și copii." Sora lui Abuanza a declarat pentru jurnaliștii de la BBC că părinții lor "nu-l va ierta niciodată" pentru alegerea sa. Abuanza a trebuit să învețe și să muncească timp de șapte ani pentru a obține licența de a practica medicina în Regatul Unit în anul 2009.

El era specializat în domeniul endocrinologiei, punea diagnostic și oferea tratament pentru dezechilibrele hormonale, relatează DailyMail.co.uk. Atunci când s-a alăturat grupului terorist, a fost întrebat cărei divizii dorește să se alăture - trupelor de comando, atacator sinucigaș sau soldat. Abuanza a ales să fie soldat. El era foarte activ pe rețelele de socializare, publica foarte dez mesaje de susținere a statului Islamic și încerca să recruteze și alți medici britanici. Acest lucru s-a întâmplat până în octombrie 2015, când a încetat să mai publice vreun comentariu.

Mai multe