Un film românesc a câștigat marele trofeu la Berlinala 2018

24 februarie 2018 22:01   Internațional
Ultima actualizare:

Filmul românesc „Touch Me Not/Nu mă atinge-mă”, un lungmetraj realizat de Adina Pintilie, a câștigat Ursul de Aur, sâmbătă seara, 24 februarie, la cea de-a 68-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin.

Marele câștigător a fost anunțat de directorul festivalului, Dieter Kosslick și președintele juriului internațional, regizorul Tom Tykwer, informează News.ro. „Nu mă atinge-mă” a fost regizat de Adina Pintilie și a fost desemnat cel mai bun film de debut de la gala Festivalului de Film de la Berlin, din acest an.

Pelicula îi aduce în prim-plan pe Tomas Lemarquis (star în filmul „X-Men: Apocalypse”) și Laura Benson („Someone Else in the Evening”) în distribuție și a fost produs de Manekino Film (România). Pelicula explorează dorința omului de atingere, de contact, sub diferite forme. Este povestea unei femei și a doi bărbați, aflați în căutarea intimității.

Producători sunt Monica Lazurean-Gorgan (4 Proof Film) și Adina Pintilie (Manekino Film). Co-producatori sunt Unlimited (Franța) și Rohfilm (Germania). "Nu mă atinge-mă" a primit finanțare din partea fondului Eurimages, iar dezvoltarea proiectului cinematografic a fost făcută în Torino Lab, Atelierul Cinefondation și Binger Lab.

Mai multe