Un militar român, rănit anul trecut în Afganistan, a decedat în spital

9 mai 2012 9:17   Internațional
Ultima actualizare:

Plutonierul Ion-Lucian Leuştean, un militar român care a fost rănit grav pe 7 septembrie anul trecut Afganistan, a murit miercuri dimineaţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.

Subofiţerul, în vârstă de 25 de ani, se afla în comă la secţia de terapie intensivă a unităţii de sănătate numită mai sus, a decedat în ciuda eforturilor considerabilă pe care le-au făcut medicii pentru a îl salva. El se afla în serviciul medical din 2009.

Ion-Lucian Leuştean, făcea parte din Batalionul 2 Manevră, şi fusese rănit de un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.

După ce i s-a acordat pe loc primul-ajutor, el a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, pentru intervenţii chirurgicale.

Pe 8 septembrie, acesta a fost evacuat în Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate şi, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale.

Mai multe