Un oltean, erou în Italia. Lucrează ca salvamar şi a salvat un copil de la înec

3 iulie 2020 7:46   Internațional
Ultima actualizare:

Merită o reverenţă! Românul Alin Stoian, în vârstă de 38 de ani, este salvamar în Italia, pe o plajă de la Marea Tireniană, în apropierea Romei. El este elogiat în paginile ziarelor din Peninsulă, după ce, zilele trecute, a salvat de la înec un băieţel de 12 ani, pe care l-a rescuscitat până la venirea echipajului medical.

Originar din Craiova, Alin Stoian munceşte ca salvamar în Italia din 2013. În timpul sezonului estival e nelipsit de pe plaja liberă Bahia Beach din Ostia (Roma), iar în timpul iernii lucrează ca instructor de înot la piscină. 

El a ajuns în atenţia publicaţiilor din Peninsulă după ce, sâmbătă, a salvat un copilaş de la înec. Olteanul l-a scos din apă pe puştiul de 12 ani, apoi i-a aplicat, timp de aproape 15 minute, manevre de resuscitare. Păstrându-şi calmul şi aplicând tehnicile deprinse în cei şapte ani de activitate, Alin i-a salvat băieţelului viaţa. “Am făcut ceea ce trebuia să fac. Nu e uşor să stai zece ore pe zi în bătaia soarelui, dar iubesc mult ceea ce fac”, mărturiseşte românul pentru rotalianul.ro. 

„Mulţumesc Alin, eşti un salvamar - erou”, i-a transmis tânărului mama copilului. „Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconştient. Aşa că am iniţiat resuscitarea potrivit protocolului în asemenea situaţii. I-am făcut masaj cardiac şi respiraţie artificială, iar spre final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul a deschis ochii, în vreme ce mama sa, în lacrimi, a început să strige de bucurie. Ulterior, a intervenit un echipaj medical, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma”, povesteşte Alin Stoian pentru prestigiosul cotidian “La Repubblica”. Salvamarul mai spune că a fost contactat de mama băieţelului: „M-a anunţat că puştiul va veni pe plajă, ca să-mi mulţumească personal”. 

Mai multe