Un veteran rămas fără adăpost a murit pe străzi, ignorat de autorități și societate

17 ianuarie 2018 12:32   Internațional
Ultima actualizare:

Un val de nemulțumiri a fost stârnit de moartea unui veteran britanic. Bărbatul, care devenise om al străzii după ce a ieșit din serviciul militar, a fost lăsat să moară pe drumuri, fără ca autoritățile sau societatea să se intereseze la timp de soarta lui și a mii de alți foști soldați aflați în aceeași situație.

Fostul soldat englez, pe nume Darren Greenfield (47 de ani), a murit pe 17 decembrie anul trecut, după ce a fost dus, într-un final, la un spital din Edinburgh, precizează The Sun.

Veteranul era bine cunoscut în zona capitalei scoțiene, fiindcă își făcea de mulți ani veacul pe străzile Edinburghului, trăind la limita supraviețuirii, din mila trecătorilor. Darren a servit în Regimentul 2 de tanchiști de la Tidworth, din 1986, până în 1990. Apoi, timp de doi ani, a servit în Armata Regală și ca general adjutant între 1992 și 1998. Când n-a mai putut servi în armată, Darren a pierdut totul și a ajuns pe străzi.

El putea fi văzut de localnici și de turiști stând mereu în dreptul unei stații de metrou, cerând ajutor sau mărunțiș de la oamenii binevoitori. Vestea morții sale a fost răspândită pe rețelele de socializare, unde mai mulți britanici au fost revoltați de nedreptatea făcută de autorități unui fost soldat, pe care statul l-ar fi folosit ca scut uman în fața unui pericol național.

Statisticile arată că sunt peste 13.000 de veterani ajunși în situația lui Darren și de care nimeni cu putere de decizie nu se interesează. În general, oamenii străzii sunt tratați destul de rău de autoritățile britanice, chiar dacă numărul lor a crescut extrem de mult în ultimii ani.

Mai mult decât atât, Guvernul englez vrea să-i mute cu forța pe toți cei fără adpost din zona unde se va desfășura nunta Prințului Harry cu Meghan Markle. Cum se anunță a fi evenimentul anului, la care vor participa și delegații din alte state, Guvernul nu vrea să „păteze” imaginea Regatului Unit cu starea deplorabilă a unor „simpli” oameni ai străzii.

Mai multe