Uraganul Irma a ajuns în Florida! Mii de gospodării au rămas fără curent electric

10 septembrie 2017 16:20   Internațional
Ultima actualizare:

Florida este lovită de cea mai dezastruoasă furtună din istorie, Irma. Uraganul Irma a fost încadrat de experți în categoria a 4-a ceea ce înseamnă că este foarte puternic și poate provoca deteriorarea gravă a clădirilor,inundații în zonele de coastă, vânt care ajunge la 240 de kilometri pe oră , impunându-se evacuarea locuitorilor din zonele de coastă.

Până în acest moment, autoritățile au identificat 25 de decese, iar Președintele Donald Trump transmite un mesaj disperat populației , prin care îi sfătuiește „ să plece cât de repede poate din calea urganaului.”

În ultimele ore, Irma a fost catalogată ca un urgan de categoria a 4-a, iar meteorologii susțin că intensitatea cea mai mare se va înregistra în Florida Keys.

Mai bine de 7 milioane de oameni au fost deja evacuați din Florida, iar alți zeci de mii sunt găzduiți în adăposturile de urgență. Peste 170.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

Irma a lăsat în urmă distrugeri considerabile . În Insulele Caraibe, peste 25 de oameni  și-au pierdut viața în încercarea de a fugi din calea urgananului.  Irma era încadrată în categoria cinci a urganelor atunci când a ajuns în Cuba duminică dimineață, dar a scăzut în intensitate în timp ce se deplasa spre partea nordică a Coastei.  În drum spre Florida, a crescut în intensitae, iar acum reprezintă o amenințare reală pentru viața celor care refuză să se îndrepte spre adăposturile special construite pentru astfel de evenimente dramatice.

Mai multe