Ursula von der Leyen, din nou în izolare, după ce un membru al echipei sale a fost depistat cu COVID

15 octombrie 2020 19:27   Internațional
Ultima actualizare:

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a intrat din nou în autoizolare, după ce a aflat că un membru al cabinetului său a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuțat că părăsește summitul Uniunii Europene de la Bruxelles la nici o oră după ce a început, pentru că o persoană din echipa sa a fost testată pozitiv cu COVID-19, joi dimineață, 15 octombrie. Anunțul a fost făcut chiar de ea, pe Twitter. 

„Tocmai am fost anunțată că un membru al cabinetului meu a fost testat pozitiv cu coronavirus azi-dimineață. Eu am fost testată negativ.

Cu toate acestea, ca măsură de precauție, am părăsit imediat Consiliul European și voi merge în autoizolare”, a scris Ursula von der Leyen.  

„Întâlnirea va continua”, a spus un purtător de cuvânt al Consiliului European care reprezintă cele 27 de state membre ale UE.  Klaus Iohannis, care a participat și el la summit, a anunțat în cadrul declarațiilor de presă ca a intrat în contact cu Von der Leyen, dar a purtat mască.

„Din păcate, chiar astăzi a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței. În cazul meu, nu există niciun pericol, am păstrat distanța, am avut amândoi mască”, a declarat Iohannis joi seară, la Bruxelles. Acesta i-a invitat însă pe cetățeni să se întrebe ce s-ar fi întâmplat dacă nici el, nici nici șefa Comisiei Europene, nu ar fi purtat masca de protecție.

Este a doua oară când șefa CE se află în izolare din cauza coronavirusului. Prima oară s-a întâmplat în același context - a aflat că cineva cu care s-a întâlnit în cadrul unei vizite externe a fost depistat ulterior cu COVID-19.

Mai multe