VIDEO Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Mexic, urmat de alertă cu tsunami!

23 iunie 2020 21:44   Internațional
Ultima actualizare:

Un puternic seism, cu magnitudine de 7,5 pe scara Richter, s-a produs marţi dimineaţă în sudul Mexicului, potrivit Serviciului seismologic naţional. Epicentrul acestui seism este situat în localitatea Crucecita, în statul Oaxaca din sudul ţării, a precizat Institutul. A fost resimţit în mai multe cartiere din Ciudad de Mexico. Deocamdată, nu se ştie dacă sunt victime.

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 grade s-a produs marţi,23 iunie, în Mexic, la 12 kilometri de municipiul Crucecita, din statul meridional Oaxaca (sud) şi a fost resimţit în mai multe zone ale ţării.

Seismul a avut loc la 10:29 ora locală (15:29 GMT) şi a avut magnitudinea 7,5, potrivit Serviciului Seismologic Naţional. Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, resimțindu-se cu putere în mare parte a Ciudad de Mexico.

Deocamdată nu au fost raportate victime sau pagube materiale, însă diferitele organisme federale ale Protecţiei Civile realizează primele evaluări.

Col Condesa de la CdMx... pic.twitter.com/furXDJN81w — KanoPedroInforma (@InformaKano) June 23, 2020

Col Condesa de la CdMx... pic.twitter.com/furXDJN81w

— KanoPedroInforma (@InformaKano) June 23, 2020

Autorităţile americane au difuzat o alertă de tsunami pentru coastele de sud din Mexic, Guatemala, El Salvador şi Honduras. Alerta vizează o suprafaţă de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca. Teritoriul mexican este situat la confluenţa a cinci plăci tectonice, fiind dintotdeauna o zonă cu un risc crescut de cutremure. 

Trei cutremure majore s-au produs în anul 2017 în Mexic, când 471 de persoane și-au pierdut viața. Acela a fost cel mai mare dezastru natural care a lovit ţara după cutremurul din 1985, care s-a soldat cu mii de morţi în capitala Ciudad de Mexico.

Mai multe