VIDEO Doi morți și mai mulți răniți după un atac armat în Germania! Poliția a deschis o anchetă pentru terorism

9 octombrie 2019 17:55   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat cu o mitralieră a deschis focul faţa unei sinagogi și a unei shaormerii situate în orașul german Halle , atacul armat fiind soldat cu doi morți și mai mulți răniți. Forțele de ordine s-au mobilizat pentru găsirea agresorului, care se pare că ar fi avut și ajutoare.

Două persoane au fost ucise miercuri, 9 octombrie, în oraşul german Halle, după un atac armat care a avut loc în faţa unei sinagogi, situată în proximitatea unui cimitir evereiesc, unde a fost aruncată chiar și o grenadă, potrivit presei germane. Se pare că atacatorul a dorit să spargă ușile celor două clădiri pentru a intra înăuntru, unde se aflau la momentul respectiv circa 100 de persoane.

Un martor a declarat, de asemenea, că o altă persoană ar fi tras într-un magazin de kebab din Halle. După ce forțele de ordine s-au mobilizat pentru găsirea responsabililor, reprezentanții poliției au anunțat că au reținut o persoană, informează Reuters.

Pe lângă victimele ucise, există și multe persoane rănite. De asemenea, se pare că au fost auzite focuri de armă şi la Landsberg, o suburbie a orașului Halle, conform mirror.co.uk

Atacul a avut loc de „Yom Kippur”, cea mai sfântă zi a anului în iudaism, când evreii postesc mai mult de 24 de ore. Potrivit primelor informații, un bărbat a fost reținut, dar alți atacatori au reușit să fugă de la fața locului cu o mașină.

Poliția a anunțat incidentul pe Twitter. „S-au tras mai multe focuri de armă. Suspecții au fugit de la fața locului, cu un autoturism. În prezent, derulăm o cercetare la fața locului. Rugăm populația să nu iasă din casă”, au anunțat forțele de ordine pe rețeaua de socializare.

Mai mulți anchetatori au început o investigație în acest sens, suspectându-se că ar fi vorba de un atac terorist. Tot din primele informații, se pare că victimele ucise ar fi un bărbat și o femeie. 

A shooting has been reported in Halle,Germany. At least 2 people have been killed and the situation is still active#Germany #Halle pic.twitter.com/qnudZSXqdK

— CNW (@ConflictsW) 9 octombrie 2019

— CNW (@ConflictsW) 9 octombrie 2019

Mai multe