VIDEO O britanică în vârstă de 106 ani, Connie Titchen, se vindecă de coronavirus şi creşte moralul ţării

16 aprilie 2020 9:56   Internațional
Ultima actualizare:

O britanică în vârstă de 106 ani, Connie Titchen, s-a vindecat de covid-19. După trei săptămâni de luptă împotriva noului coronavirus, această stră-stră-bunică, născută în 1913, a fost externată săptămâna aceasta de la un spital din Birmingham, au anunţat serviciile locale de sănătate, care o prezintă traversând spitalul în aplauzele îngrijitorilor, relatează AFP, citată de News.ro.

Centenara ”este considerată drept pacienta cea mai în vârstă care a învins virusul” din ţara sa, potrivit serviciilor de sănătate de la Birmingham. Întrebată la spital dacă se consideră ”norocoasă”, ea confirmă şi spune că abia aşteaptă să-şi revadă familia. Potrivit nepotului său, Alex Jones, citat într-un comunicat, Connie Titchen, căreia îi plăcea, când era mai tânără, să danseze, să meargă cu bicicleta, să joace golf şi un fast-food din când în când, îşi datorează longevitatea faptului că este ”activă fizic şi foarte independentă”.

Povestea sa aduce o rară veste bună în Regatul Unit, unde bilanţul epidemiei noului coronavirus se apropie de 13.000 de morţi - un bilanţ care nu include decesele din azilurile de bătrâni, în care situaţia este îngrijorătoare.

— SkyNews (@SkyNews) April 15, 2020

— SkyNews (@SkyNews) April 15, 2020

Mai multe