VIDEO Premierul canadian Justin Trudeau s-a vaccinat cu AstraZeneca: „Este o ușurare”

24 aprilie 2021 9:53   Internațional
Ultima actualizare:

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a primit vineri, 24 aprilie, prima doză a vaccinului AstraZeneca, ser care a stârnit controverse la nivel mondial din cauza unor efecte adverse catalogate drept rare, ce presupun cheaguri de sânge, vinovate de moartea mai multor pacienți vaccinați.

Premierul canadian a sosit vineri, alături de soţia lui, la o farmacie din Ottawa, unde a primit prima doză a vaccinului AstraZeneca. „Sunt foarte fericit”, i-a spus Justin Trudeau, în vârstă de 49 de ani, asistentei medicale care i-a administrat vaccinul de la AstraZeneca, acesta nepărând deloc îngrijorat de posibilele efecte adverse ale serului.

Justin Trudeau și soția, vaccinați cu AstraZeneca

„Este o uşurare să ştim că acest gest simplu te ajută să te protejezi pe tine, dar mai ales la protejarea celor pe care îi iubim în jurul nostru”, a afirmat Justin Trudeau.

„Dacă este şi rândul vostru, vă invit să vă faceţi o programare cât mai curând posibil. Cel mai bun vaccin este cel care vi se oferă”, a mai spus acesta.

Sophie Grégoire Trudeau, soția premierului canadian, a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 în martie 2020, ea și Justin Trudeau intrând în carantină la reşedinţa lor din Ottawa. În prezent s-a vaccinat și ea, alături de soțul ei.

Do your part. Get your shot. https://t.co/3UJJt9jpqz pic.twitter.com/gaI55ctJa9

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) April 24, 2021

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) April 24, 2021

Mai multe