VIDEO Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac în biserica Notre Dame din Nisa. Autorul atentatului a fost împușcat de polițiști

29 octombrie 2020 11:17   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, trei persoane - un bărbat şi două femei - şi a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, potrivit unor surse din poliţie, relatează Le Figaro. El a fost capturat de polițiști și și-a recunoscut fapta.

UPDATE 13.15 Bărbatul care a ucis trei persoane joi într-un atac cu cuţitul la bazilica Notre-Dame din Nisa şi-a recunoscut fapta şi a mărturisit că acţionat singur. El a mai spus că se numeşte „Brahim”, relatează The Telegraph. Atacatorul a fost împuşcat de poliţie şi a fost transportat la poliţie, dar a fost conştient şi a dat detalii poliţiei despre el. Poliţia verifică dacă se afla pe lista de suspecţi pentru terorism, informează Adevărul.

Poliţişti naţionali şi locali l-au arestat pe autorul atacului, care a fost transportat la spital după ce a fost rănit prin împuşcare. Întregul cartier în care se află Notre Dame şi zona din jurul bisericii au fost izolate, iar o vastă operaţiune de poliţie era în curs.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, o persoană ar fi fost tăiată la gât, iar alta ar fi fost decapitată - o informaţie neconfirmată oficial.

Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de cotian.

 O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină, potrivit aceleiaşi surse. Un bărbat a fost de asemenea ucis.

Primarul Nisei Christian Estrosi s-a deplasat la fața locului. ”Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului.

Nisa a fost teatrul unui atentat sângeros, la 14 iulie 2016, de Ziua Naţională a Franţei, soldat cu 86 de morţi într-un atac cu camionul.

Mai multe