VIDEO Valiza minune, care se măreşte în funcţie de haine

26 noiembrie 2014 15:34   Internațional
Ultima actualizare:

Un tânăr din Israel a inventat o valiză multifuncţională, care se adapteată nevoilor multiple ale unui călător, pe care speră să o scoată pe piaţă anul viitor.

Valiza Fugu se poate mări de trei ori mai mult, pentru a deveni destul de încăpătoare pentru toate lucrurile pe care le cumperi în timpul călătoriei, are rafturi pentru o mai bună organizare a hainelor şi a obiectelor şi poate fi folosită drept masă pentru laptop sau pentru trusa de machiaj. În plus, dacă eşti nevoit să aştepti prea mult în aeroport, o poţi folosi pe post de scaun, fără să deteriorezi obiectele din interior. Valiza minune are pereţi care absorb şocul în caz de impact şi este impermeabilă.

Israelianul Isaac Atlas a inventat această valiză după ce, la întoarcerea dintr-o vacanţă în Statele Unite, şi-a dat seama că toate lucrurile pe care le-a cumpărat acolo nu vor încăpea niciodată în geamantanul său. Aşa că a fost nevoit să dea o sumă importantă de bani pe un alt geamantan. În plus, acestuia i s-a părut foarte incomod să călătorească cu două valize.

În octombrie 2013, la câteva luni după crearea prototipului, Ministerul de Economie israelian i-a acordat lui Isaac Atlas o sumă de bani considerabilă, pentru a o investi în dezvoltarea produsului. Aşa că, în martie 2014, prima valiză multifuncţională Fugu a văzut lumina zilei. Însă de aici şi până la producţia în masă este nevoie de o sumă foarte mare de bani, aproximativ 50.000 de dolari, aşa că echipa din spatele acestui produs a lansat o campanie de strângeri de fonduri pe o platformă online, pentru a-şi vedea valiza în vitrinele magazinelor. Inventatorul speră să finalizeze negocierilor cu o firmă producătoare în decembrie, iar în iulie 2015 să lanseze prima colecţie de valize multifuncţionale Fugu.

Mai multe