Votul la referendumul din Ungaria s-a încheiat. Ar putea fi invalidat

2 octombrie 2016 21:59   Internațional
Ultima actualizare:

Ungurii au mers duminică, 2 octombrie, la urne, pentru a vota în cadrul unui referendum care vizează imigranții. Întrebarea care i-a întâmpinat pe maghiari pe foile de vot a fost: „Vreţi ca Uniunea Europeană să poată să impună aşezarea obligatorie a unor cetăţeni care nu sunt ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?”.

La ora 19.00 (ora 20.00-ora României), urnele s-au închis, iar primele sondaje de opinie au arătat că prezența la vot a fost sub 50%, prag electoral ce trebuie depășit pentru a valida referendumul. Cu toate acestea, 95% dintre alegători au răspuns "Nu" la întrebarea primită, anunță Reuters, citat de news.ro.

"Migraţia în masă fără control înseamnă o ameninţare reală, care pune în pericol modul de viaţă european paşnic şi sigur. Depinde de noi, cetăţenii europeni, să aducem Europa înapoi la raţiune sau să o lăsăm să se dezintegreze", a spus Viktor Orban.

În baza acordului UE din septembrie 2015, Ungaria ar fi trebuit să primească 1,294 de refugiați, dar până acum, Ungaria nu a înregistrat nicio cerere de azil.

Mai multe