Vrei să muncești în Anglia? Uite care vor fi noile reguli

19 februarie 2020 18:22   Internațional
Ultima actualizare:

Începe să se simtă Brexitul! Autoritățile din Marea Britanie au stabilit că, după ieșirea țării din Uniunea Europeană, vor exista reguli noi și mult mai stricte pentru muncitorii străini.

Guvernul de la Londra a făcut public sistemul bazat pe 10 reguli care va fi aplicat de acum încolo în cazul muncitorilor din afara țării, scrie Guardian, citat de hotnews.ro. Cele mai importante criterii sunt cunoașterea limbii engleze și existența unei oferte de muncă.Frontierele Regatului Unit vor fi închise pentru muncitorii necalificați și toți migranții vor trebui să vorbească limba engleză.

  • Fiecare cetățean care dorește să vină la muncă în Marea Britanie trebuie să aibă o ofertă de muncă care să întrunească pragul salarial de 25.600 de lire sterline. În mod excepțional, acolo unde este nevoie acută de forță de muncă, va fi acceptat și pragul de 20.480 de lire sterline. Este cazul asistentelor medicale. 
  • Va fi blocat accesul pentru muncitorii care lucrează pe cont propriu cum ar fi instalatori polonezi sau constructori români (aceștia vor trebui, la rândul lor, să aibă o ofertă de muncă clară în momentul în care sosesc în Regat).
  • La frontieră nu vor mai fi acceptate cărți de identitate din țări precum Franța sau Italia, mai precizează Guardian. Această măsură este menită să combată fenomenul muncitorilor din afara spațiului UE care încearcă să păcălească sistemul, falsificând cărți de identitate sau folosind acte furate. 
  • Doar un număr mic de muncitori foarte calificați vor putea veni în Marea Britanie, fără să aibă, în prealabil, un job asigurat, fiind modificat baremul privind competențele și gradul de calificare pentru străini. 
  • Va fi păstrat dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau al altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole. 
  • Guvernul intenționează să lanseze o campanie pentru a pregăti angajatorii pentru transformările care se vor produce, începând cu ianuarie 2021. 
Mai multe