Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, infectat cu Covid. Starea sa este gravă, dar stabilă

6 iulie 2021 12:13   Internațional
Ultima actualizare:

Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, este grav bolnav, infectat cu Covid. El se află internat în spital de mai bine de o săptămână, dar starea sa de sănătate este precară.

Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, este bolnav de Covid-19 de mai mult de o săptămână, și se află  în stare gravă, internat în spital. Potrivit Politico, el se află într-o stare gravă, darstabilă. 

Bettel a fost internat duminică deoarece simptomele au devenit destul de serioase. Deși inițial internarea a fost făcută ca măsură de precauție, starea de sănătate a oficialului s-a degradat iar premierul a rămas în continuare sub observație medicală și tratament adecvat. Deși respiră greu, Bettel nu este intubat. 

Xavier Bettel, grav bolnav de Covid

Oficialul, în vârstă de 48 de ani, a fost testat pozitiv la scurt timp după summitul UE de la sfârșitul lunii iunie. În 27 iunie a intrat în izolare pentru zece zile, la mai puţin de 48 de ore după un summit european desfăşurat la Bruxelles unde s-a întâlnit cu alţi lideri din Uniunea Europeană. Şeful guvernului luxemburghez prezenta simptome uşoare, precum febră şi dureri de cap. După ce starea i s-a înrăutățit, și-a delegat dreptul de semnătură ministrului finanțelor. În 6 mai, lui Xavier Bettel i-a fost administrată prima doză de vaccin AstraZeneca, scrie Digi24.

Mai multe