Învăţătoare, acuzată că îşi terorizează elevii

27 septembrie 2010 15:38   Actualitate
Ultima actualizare:

12 copii cu vârste de 9 şi 10 ani, s-au plâns acasă că „doamna" îi bate cu sălbăticie. Sătenii spun că odraslele nu mai pot dormi noaptea, fac pe ei de frică şi că sunt nevoiţi să-i trimită la psiholog.

Fetiţele au povestit că, pe lângă apelative precum „vacă" sau „proastă", învăţătoarea Daria Păsăilă le-a pălmuit şi le-a tras de păr. „I-a legat de gât copilului o pancardă pe care scria «Sunt un prost. Nu ştiu să citesc. Cine face ca mine, ca mine să primească!»" şi l-a pus să se plimbe prin şcoală să râdă copii de el", a spus revoltată mama unui elev.

Învăţătoarea a fugit, ieri, pe uşa din spate după ce părinţii s-au adunat în curtea şcolii să ceară socoteală. Oamenii sunt decişi să nu-şi mai lase copiii la ore până când cadrul didactic nu va fi demis sau transferat la altă şcoală.

„Nu ştiam de toate aceste detalii. Nu o să o mai primesc la ore până nu aduce certificat de la psihiatru că este aptă să predea", a declarat Liliana Brehle, directorul şcolii. Părinţii copiilor vor depune astăzi reclamaţie împotriva învăţătoarei, la Inspectoratul Şcolar.

Mai multe