Ioana Ginghină propune trei variante de mic dejun sănătos

19 februarie 2012 15:20   Actualitate
Ultima actualizare:

Prima ei propunere include cereale integrale fără zahăr sau fulgi de ovăz cu iaurt. "Este ceea ce îi dau eu Ruxandrei dimineaţa. Eu le las de seara la înmuiat în iaurt, în frigider - cerealele integrale fără zahăr, eventual le îndulciţi cu miere şi iaurt până la 3,5-4% grăsime", scrie Ioana, pe blogul personal.

Cea de a doua variantă este salata de fructe. "Preferata mea, atunci când eram gravidă. Faceţi un mixt de fructe de sezon, acum banană, portocală, mango, măr, o mână de seminţe de in şi de susan şi chiar şi de floarea soarelui (crude şi decojite). Dacă vreţi să o îndulciţi puţin, aruncaţi şi o mână de stafide sau tăiaţi bucăţele 2-3 smochine".

A treia propunere pare şi cea mai tentantă: shake cu lapte şi banană. "Pentru cei grăbiţi, care nu au timp să-şi prepare ceva dimineaţa, sau cei care fac sport şi vor un mic dejun cu proteină vegetală, recomand un shake din lapte vegetal, banană şi câteva linguriţe de miere sau 2-3 curmale hidratate dacă mai e cazul. Se prepară repede şi este foarte hrănitor", susţine Ioana.

Mai multe