Ioana Maria Moldovan: «Oare cui nu îi plac dulciurile?!»

2 februarie 2013 17:16   Actualitate
Ultima actualizare:

A observat că, odată cu trecerea anilor, nu mai poate scăpa aşa uşor de kilogramele în plus. Mai ales că niciodată n-a fost genul care să poată mânca orice, oricât şi la orice oră fără să se depună. Cu toate acestea, nu se abţine de la nimic, chiar dacă asta înseamnă să guste puţin.

Cele mai tentante alimente pentru Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea „Poveştirilor adevărate" de la Acasă TV, sunt dulciurile. Foarte greu se abţine atunci când îi e poftă.

„Asta nu înseamnă că mănânc o ciocolată întreagă, un platou de prăjituri o dată. Eu merg pe principiul câte puţin din fiecare. Mai nou, am început să şi pregătesc dulciurile în bucătărie. Spre bucuria iubitului meu, Marian, care are un metabolism extraordinar de bun, aşa că îşi permite să mănânce orice şi aşteaptă mereu să mai fac câte o reţetă", mărturiseşte Ioana Maria Moldovan.

Primele reţete de prăjituri, precum şi şorţul de bucătărie le-a primit de la mama ei. Nu se poate lăuda cu multe reţete la activ, dar îi place să încerce. Ultima descoperire e un tort cu nucă de cocos, un desert tare bun în faţa căruia nu ai cum să rezişti.

„Nu e costisitor, se face rapid şi uşor şi nici nu te coci în bucătărie pentru că nu ai nevoie de cuptor. Reţeta am primit-o zilele acestea de la o colegă şi m-am gândit că, dată tot e party la Acasă TV (ieri, televiziunea a împlinit 15 ani), un tort e cum nu se poate mai potrivit", spune vedeta TV.

Deşi este o mare iubitoare de dulciuri şi metabolismul nu ţine cu ea, diete în adevăratul sens al cuvântului nu a ţinut niciodată. Însă în urmă cu un an şi-a schimbat puţin stilul de viaţă.

„Am început să fiu mai atentă la ce, cât şi mai ales la ce oră mănânc. Nu sar peste micul dejun, la care mănânc un bol cu lapte şi cereale, o banană sau omletă cu pâine prăjită. La prânz o supă, un piept de pui la grătar, o salată verde şi uneori un desert, iar seara ceva uşor: salată de ton, ciuperci la grătar. Evident, nu uit nici de sport", mai spune Ioana Maria Moldovan.

Ingrediente: blatul: 150 g biscuiţi digestivi, 130 g unt, o lingură nucă de cocos, un plic zahăr vanilinat; crema: 400 g lapte de cocos din conservă, 200 g ricotta sau urdă, o lingură miere, 16 g gelatină în foi, 125 g zahăr, 300 g frişcă, seminţele unui baton de vanilie.

Preparare: ingredientele pentru blat se amestecă şi se pun pe o farfurie. Se încălzeşte bine laptele, se adaugă foile de gelatină pe care în prealabil le-am lăsat 10 minute la înmuiat. Se lasă la răcit. Mixăm ricotta cu mierea şi seminţele din batonul de vanilie, se încorporează frişca, apoi se amestecă împreună cu mixul rece de lapte de cocos. Crema aceasta se pune peste blatul de biscuiţi şi se dă pentru 4-5 ore la frigider.

"Sunt atentă ce mănânc, dar asta nu înseamnă că pun totul pe cântar sau că nu mă ating de fast-food. Sunt, până, la urmă, om. Un om pofticios, dar care are grijă să nu facă excese".

Mai multe