Îşi face viloi în curtea şcolii
Febra retrocedărilor nu iartă nici curţile unităţilor de învăţământ. Ultimul exemplu s-a produs în sectorul 6 al Capitalei unde, pe terenul de sport al Şcolii nr. 59, de pe strada Vlădeasa, a început să se ridice o casă.
„În anul 2006 fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a retrocedat o bucată din terenul de baschet pe care se jucau copiii. A apărut apoi un şantier care aproape blochează accesul în curtea şcolii şi este situat chiar deasupra reţelelor de utilităţi. În plus, dacă se întâmplă un eveniment grav, pompierii nu au pe unde intra", se plânge directoarea şcolii, Mariana Roşu.
Părinţii sunt şi ei indignaţi şi hotărâţi să recurgă la proteste de stradă pentru a obţine oprirea lucrărilor la vila din curtea unităţii de învăţământ.
„Copiii sunt în pericol, pentru că trec mereu pe lângă zidul clădirii în construcţie şi îi poate lovi o cărămidă. Mai mult, dacă şi terenurile de sport dispar şi sunt retrocedate, unde o să se mai joace elevii", se plânge Livia Ungurean, mama unui copil de 10 ani.
O echipă de inspectori de la Primăria Sectorului 6 a venit ieri, la solicitarea presei, să verifice legalitatea lucrărilor de pe şantier.
„Au fost descoperite nereguli. Proprietarul nu a respectat regimul de înălţime impus de autorizaţia de construire şi nici indicaţiile privind retragerile faţă de vecini", a declarat Florin Călin, şeful Departamentului Disciplină în Construcţii, din cadrul Primăriei Sectorului 6.
Proprietarii clădirii au refuzat să explice cum de au ajuns să construiască tocmai în curtea Şcolii nr. 59.
Nenea, ia-ţi casa de aici!
Mircea şi Andrei au 10 ani şi de frica unui accident pe şantier nu mai sunt lăsaţi de părinţi să se joace în curtea şcolii.
Pentru ei lucrările la imobilul care răsare în curtea unităţii de învăţământ, au ajuns un fel de bau-bau.
"Cineva rău ne-a luat coşul de baschet şi a tăiat copacul în care ne urcam", spune supărat Mircea Popescu, arătând cu degetul spre clădirea în lucru.
Copiii se mai plâng că, atunci când ies în pauză, înghit tot praful de pe şantier. În timpul orelor, stau cu geamurile închise, ca să nu audă hărmălaia de afară.