Istanbul: 15 persoane au fost rănite într-o explozie

31 octombrie 2010 10:27   Actualitate
Ultima actualizare:

Deocamdată nu se ştie dacă răniţii sunt poliţişti sau civili.

Potrivit postului de televiziuen turc NTV, bomba a vizat o maşină a poliţiei, iar autorităţile suspectează că este vorba de un atentat sinucigaş.

Imaginile difuzate de televiziuni arată echipaje de poliţie şi ambulanţe grăbindu-se la faţa locului.

Potrivit unui jurnalist Sky News aflat în piaţă, a avut loc o explozie puternică, urmată de focuri de armă. "Pot vedea ceea ce par a fi rămăşiţe umane în faţa unui autobuz de poliţie", a declarat corespondentul Sky News.

"În piaţa Taksim, care este centrul Istanbulului, întotdeauna este prezentă poliţia şi circa trei sau patru autobuze de poliţie. Se pare că cineva care avea o bombă a încercat să se uce într-unul dintre autobuze. Bomba s-a detonat prematur şi se pare că persoana care o transporta a murit", a adăugat el. 

Toate persoanele rănite au fost duse la spital, iar zona a fost închisă. Totodată, poliţia a interzis circulaţia pe strada Istiklal, aflată în apropiere.

Rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum şi grupări de extremă-stânga au comis în trecut atentate cu bombă la Istanbul, un oraş cu peste 12 milioane de locuitori.

Mai multe