ISTERIE și RECORD pe YouTube: Gangnam Style a depășit un miliard de vizualizări!

22 decembrie 2012 4:48   Actualitate
Ultima actualizare:

„Gangnam Style", videoclipul ce aparține starului pop, sud-corean, PSY, a depășit un miliard de vizualizări, pe YouTube.

Google, compania care deține site-ul YouTube, transmite că videoclipul a fost vizionat de peste șapte milioane de oameni, zilnic, încă din momentul în care a fost postat online, la 15 iulie, 2012.

„Gangnam Style" a devenit cunoscut pentru dansul special din videoclip. Mișcările dansului respectiv au ajuns la gradul de isterie globală, fiind inventat chiar de cântărețul de 34 de ani, Park Jae-sang, cunoscut ca PSY. Dansul implică o încrucișare a încheieturilor mâinilor și o simulare a acțiunii de a călări un cal.

Explicând dansul emblematic, PSY a afirmat: „Când dansezi trebuie să te gândești că, pur și simplu, călărești un cal invizibil. Aceasta a fost ideea videoclipului „Gangman Style": să te îmbraci cu stil dar să dansezi anapoda".

Se estimează că starul internațional a câștigat peste 150,210£, doar din vizualizările de pe YouTube, la care se adaugă alte 5 milioane de £, provenite din vânzarea de CD-uri, descărcări electronice și concerte live.

Însuși președintele american, Barack Obama, a recunoscut recent că a încercat dansul acasă, în timp ce primarul Londrei, Boris Johnson, a mărturisit, în cadrul unei conferințe a partidului conservator, că a dansat „Gangman Style" cu primul ministru, David Cameron.

Mai multe