Iubitul lui Vântur i-a furat o melodie Cleopatrei Stratan

4 iulie 2013 16:58   Actualitate
Ultima actualizare:

Apar din ce în ce mai multe informaţii despre ce face Iulia Vântur în India. Iar tăcerea ei pare să le confirme pe toate. Presupusa iubită a lui Salman Khan e acuzată acum de indieni că ar fi furat o melodie românească, interpretată de Cleopatra Stratan. Tatăl micuţei artiste confirmă că este vorba despre acelaşi cântec şi spune că n-a primit nici o solicitare şi nici bani pentru a fi preluată.

Iulia Vântur (32 de ani) nu stă degeaba pe lângă Salman Khan (47 de ani), în India. Un nou zvon s-a răspândit la Bollywood. Frumoasa ştiristă de la PRO TV i-ar fi pus la dispoziţie actorului indian, cu care se zvoneşte că se iubeşte de câteva luni, una dintre melodiile cântate de Cleopatra Stratan (10 ani).

Linia melodică a colindului tradiţional „La Bethleem colo-n jos" a fost folosită pe coloana sonoră a filmului „Bodyguard", lansat în 2011, în care joacă Salman.

Povestea este cunoscută şi în România, atât de Pavel Stratan, tatăl micuţei artiste care a făcut celebru colindul românesc, cât şi de casa de discuri CatMusic. Însă publicaţia indiană „The Times of India" precizează că Iulia Vântur, căreia i-au pocit numele în Lulia, ar fi cea care l-a ajutat pe Salman să pună mâna pe melodia românească fără a plăti drepturile de autor.

„Acum un an şi opt luni au luat melodia «La Bethleem...» şi i-au făcut clip, fără acordul nostru. Piesa e pe coloana sonoră a unui film indian şi înţeleg că a avut mare succes. Am sesizat casa de discuri, s-au făcut demersuri pentru recuperarea drepturilor, dar nu s-a finalizat nimic.

Cleopatra are contracte în mai multe ţări, unde este promovată oficial - Japonia, Taiwan, Coreea, Mexic, Spania - dar nu şi în India. Despre implicarea Iuliei Vântur nu ştiu nimic. Cel puţin cu mine nu a vorbit niciodată pe seama acestui subiect. Dar poate, dacă e iubita lui Salman, să-i fi spus de Cleopatra, doar şi ea e româncă", a declarat Pavel Stratan, pentru Click!

Versiunea indiană a melodiei Cleopatrei se numeşte „Teri Meri" şi este interpretată de artistul Himesh Reshammiya (39 de ani). Acesta din urmă a mai fost acuzat că se inspiră din „folclorul" european atunci când compune o melodie.

A intrat în Cartea Recordurilor

Cleopatra este primul copil care a primit de câteva ori recunoaşterea celor de la Cartea Recordurilor: pentru cel mai tânăr talent - s-a lansat la vârsta de 3 ani, pentru că a avut un hit timp de şase săptămâni pe primul loc în ţară şi pentru cel mai mare onorariu luat de un copil - 10.000 de euro, pentru a cânta piesa "Ghiţă", în anul 2007, la Piatra Neamţ.

Mai multe