Iurie Darie a ieşit din comă! Anca Pandrea, în lacrimi: «Am făcut şi un testament. Eu nu-l las să plece singur dincolo»

18 iunie 2012 8:45   Actualitate
Ultima actualizare:

Anca Pandrea a declarat la Pro TV că Iurie Darie a ieşit din comă şi respiră fără aparate.

UPDATE 18:30 Anca Pandrea a mărturisit în emisiunea Happy Hour că şi-a făcut testamentul şi a lăsat să se înţeleagă faptul că ar renunţa la viaţa ei dacă actorul ar trece în nefiinţă.

"Nu sunt medic, nu știu exact ce s-a întâmplat. Nu s-a hidratat îndeajuns. Am luat salvarea când am văzut că nu e în regulă. Am fost la Universitar și de acolo am venit încoace. A fost la el Dichiseanu. Acum este mult mai bine și vă mulțumesc că îl iubiți. Doctorul Ciubotaru "Mâini de Aur" l-a operat și acum este mai bine. Îi mulțumim. Cum să nu fac față? Vrei să mă întorc cu spatele? Fără umor nu rezistam

Eu sper să rămână aici unde s-a anunţat o vară caldă, unde s-a anunţat o vaară caldă. Am o casă în care locuim de la bunica. Să o las cuiva care să aibă bucuria de tinereţea noastră. Dacă Iura vrea să plece să mă lase, eu nu-l las, să nu-i fie frig dincolo, el să rămânăpe planeta asta cu mine.

O să-l ţin în braţe mai departe. Non Stop. Unde ne duc stelele. Oriunde. Este sufletul şi viaţa mea. Sună a dragoste. Când o să împlineasc ă Iurie Darie 101 ani, o să-l ţin în braţe.Nu am vorbit niciodată ceva în glumă când e vorba de legătura mea cu Iura. Abia aştept să te alerg şi pe tine cu taxiul", a declarat Anca Pandrea.

Vezi aici VIDEO

Actorul Iurie Darie a ajuns sâmbătă la Spitalul Universitar, cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Apoi a fost transferat, în aceeaşi zi, la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai actorul a fost operat pentru eliminarea lichidului de la creier.

UPDATE 18.15 Ion Dichiseanu a declarat în cadrul emisiunii Acces Direct că actorul Iurie Darie a fost detubat şi respiră mai bine, dar prognosticul rămâne în continuare rezervat. "L-am detubat după ora 16.00, a trecut ceva timp şi respiră binişor. Prognosticul rămâne rezervat. Este un pacient cu probleme grave de sănătate", a spus medicul Florian Bica pentru Mediafax.

UPDATE 13:35 Starea actorului Iurie Darie s-a înrăutăţit. Potrivit Mediafax, acesta nu a răspuns la stimuli şi este în comă indusă, pronosticul medicilor de la Spitalul Bagdasar Arseniefiind rezervat. Intervenţia pentru detubare nu a avut încă loc, iar actorul este ventilat mecanic.

Medicii de la Spitalul Bagdasar Arsenie din Capitală l-au operat luna trecută pentru a-i elimina lichidul de la creier, însă după operaţie a suferit o complicaţie post-operatorie şi un accident vascular cerebral.

"Pacientul este în uşoară ameliorare, a început să deschidă ochii. Rămâne în continuare intubat. Se va încerca detubarea lui în cursul zile de luni, iar dacă nu respiră bine va fi în continuare intubat", a declarat doctorul Florin Bica de la Spitalul Bagdasar Arsenie, pentru România TV.

Mai multe