"Jack Spintecătorul" din Iaşi şi-a mărturisit crimele

25 septembrie 2009 18:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Localnicii, adunaţi ca la urs lângă cordoanele de poliţie, îi jurau răzbunare.

Cuminte ca o fată mare, Ionel Augustin (27 de ani), din Răducăneni, judeţul Iaşi, cel care a terorizat timp de trei zile satul, le-a povestit poliţiştilor cum i-a ucis pe vecinii săi, Ionuţ Bălteanu (21 de ani) şi pe Maria Fisel (85 de ani), o bătrână oarbă lipsită de apărare.

Reconstituirea în cazul Mariei Fisel a fost scurtă, criminalul intrând pur şi simplu peste bătrâna lipsită de apărare şi lovind-o cu toată puterea cu cuţitul după cap. El a abandonat cuţitul în nişte boscheţi.

La reconstituirea crimei în cazul tânărului, sătenii au jurat că se vor răzbuna pe el.

I-a băgat cuţitul în gât

Criminalul a povestit cum a băut împreună cu Ionuţ Bălteanu doi litri de vin, apoi s-au îndreptat spre casă, discutând aprins. La un moment dat, Bălteanu i-ar fi dat o palmă, moment în care criminalul şi-a pierdut cumpătul, a scos un cuţit şi i l-a înfipt în gât, la marginea drumului.

L-a mai înjunghiat de câteva ori

Victima s-a prăbuşit, iar primul impuls al lui Augustin a fost să-i ascundă trupul. Pe drum, i s-a părut că victima încă mai mişcă şi s-a oprit pentru a mai înfinge de câteva ori cuţitul în el.

A târât cadavrul 200 de metri

Ionel Augustin a apucat victima de picioare şi a târât-o vreo 200 de metri până la o casă părăsită. La un moment dat, a decis că trebuie să-i taie şi organul genital.

«Acum trei ani a tăiat beregata calului, pe motiv că îl enerva»

Rudele lui Ionel Augustin spun că bărbatul era un împătimit al „păcănelelor". Pentru a-şi împlini plăcerea, bărbatul a tocat zeci de milioane de lei la aparatele de poker din sat.

Acestea i-au înghiţit într-o săptămână, nu mai puţin de 1.000 de euro, jumătate din suma cu care s-a întors acasă din Italia, unde a muncit la o fermă.

„Nu făcea nimic prin gospodărie. În schimb îi plăcea să joace la poker. I-a luat şi mamei sale bani din casă. Într-o seară, când mama îşi ascunsese nişte bani în sân, frate-meu i-a tăiat bluza cu lama şi a dispărut cu banii. Acum trei ani a tăiat beregata calului, pe motiv că îl enerva. Nimeni nu i-a reproşat fapta, pentru că era animalul lui", a declarat Alfons Augustin, unul dintre fraţii mai mari ai criminalului.

Mai multe