Julie & Julia

12 octombrie 2009 13:18   Actualitate
Ultima actualizare:

Nora Ephron este cea care a regizat acest film, bazându-se pe două cărţi diferite: "Julie & Julia", scrisă de Julie Powel şi "My Life in France", scrisă de Julia Child.

Astfel, Julia (Meryl Streep) este cea care a schimbat pentru totdeauna modul în care gătesc americanii. Dar în anul 1948, ea era doar o americancă ce trăia în Franţa. A ajuns la Paris deoarece soţul său primese o slujbă aici, însă pentru că ea era o fire agitată, trebuia să-şi găsească o ocupaţie.

50 de ani mai târziu, Julie Powell (Amy Adams) este într-o situaţie nefericită. Ea mai are puţin şi împlineşte 30 de ani, are o slujbă de care nu este mulţumită, în timp ce toate prietenele ei au succese răsunătoare. Aşadar, ea găseşte o modalitate ca să-şi canalizeze energia într-un mod constructiv.

Julie se hotărăşte ca într-un an să realizeze toate cele 524 de reţete din cartea Juliei Child "Mastering the Art of French Cooking" şi să povestească pe un blog experienţele sale.

Regizoarea Nora Ephron a combinat aceste două poveşti spectaculoase într-un film care demonstreză că poţi să-ţi atingi visele şi poţi să-ţi schimbi viaţa dacă deţii combinaţia ideală de pasiune, obsesie şi unt.

Mai multe