Knut riscă să fie castrat, ca să nu facă sex cu verişoara lui - VIDEO

3 martie 2010 16:58   Actualitate
Ultima actualizare:

Celebra organizaţie de protecţie a drepturilor animalelor, PETA, a propus, marţi, castrarea celebrului urs polar, pentru a preveni împerecherea acestuia cu verişoara lui.

Animalului, în vârstă de trei ani, de la grădina zoologică din Berlin, i s-a adus o ursoaică, pe nume Giovanna, pentru a-i ţine companie, dar PETA a atras atenţia asupra faptului că cei doi au acelaşi bunic.

Un eventual urmaş al lui Knut şi al Giovannei ar periclita diversitatea genetică a populaţiei de urşi polari din Germania, iar cele două animale riscă să dezvolte o stare numită de specialişti "depresia post incest".

"Fanii lui Knut trebuie să ştie că sterilizarea îi va asigura o viaţă lungă alături de Giovanna", a declarat Frank Albrecht, expert PETA.

Gianna trăia în Munchen, dar a fost adusă alături de Knut, în Berlin, deoarece vizuina ei urma să fie renovată.

Knut a atins celebritatea mondială în 2007, imediat după naştere, deoarece mama sa l-a renegat. Prima sa intervenţie publică a atras interesul a 500 de jurnalişti, iar momentul de glorie maximă a coincis cu apariţia sa pe copertele revistelor glossy din întreaga lume, printre care şi cunoscuta Vanity Fair.

Mai multe