La 11 ani, omorâtă cu soluţie de râie

13 octombrie 2010 18:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Jale fără margini în familia Malanca, din satu Racşa, judeţul Satu Mare. O fetiţă de 11 ani a murit, marţi, din cauza lecurilor băbeşti la care a fost supusă pentru a se vindeca de varicelă.

Anamaria Mihalca (11 ani) avea varicelă şi, pentru a-i uşura boala, bunica sa, Irina Malanca (72 de ani), s-a gândit să o trateze cum ştie ea mai bine. Aşa că i-a aplicat pe piele o substanţă folosită împotriva scabiei la oi.

„Fata s-a plâns că are mâncărimi, iar o femeie din sat mi-a zis să o dau cu soluţie din aia că şi alte femei au folosit-o şi s-au vindecat. Cu un tampon de vată am dat-o pe spate, iar după o jumătate de oră i s-a făcut rău. Fratele ei m-a strigat că fata are spume la gură", a spus, sfâşiată de durere, bunica fetei. Copila avea pielea arsă şi se simţea rău.

Atunci, un vecin a luat-o în maşina sa şi a gonit spre spital. Pe drum însă fata s-a stins. Răpusă de durere, bunica o imploră pe Măriuca să se trezească.

„Vai, îngeraşul meu! Numai pe bunica o iubeai! Te-am crescut de când aveai o săptămână! Vai, inima mea, inima mea!", jeleşte bătrâna la căpătâiul nepoatei sale. Azi, poliţiştii aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a stabili vinovăţia bunicii.

"După ce poliţia va primi rezultatul autopsiei se va decide dacă bunica se face vinovată de moartea fetei", a declarat Camelia Borz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare.

«Fata a primit tratament pentru varicelă»

Medicul din sat, Liana Cucuiet, a văzut fetiţa marţi, în jurul orei 11.00, cu câteva ore înainte de a muri.

"Sunt şocată. Fata avea varicelă, câteva bube, şi i-am scris o reţetă cu paracetamol, mixtură şi vitamine. Am înţeles că bunica a tratat-o cu soluţie împotriva scabiei. Nici măcar febră nu avea. E clar că a murit intoxicată", a explicat dr. Liana Cucuiet.

Mai multe