La 12 ani, a venit singur din Italia

3 septembrie 2010 15:20   Actualitate
Ultima actualizare:

Este povestea emoţionantă a unui băiat din satul Cornu de Jos, judeţul Prahova.

A plecat acum cinci ani, cu mama lui în Italia. Femeia şi-a găsit acolo un bărbat, tot din România, cu care s-a căsătorit şi şi-a clădit altă familie în oraşul italian Barletta. Totul a fost frumos până când s-au născut frăţiorii lui Cătălin, Darius şi Giulia.

Copilul trebuia să aibă grijă de ei, iar tatăl vitreg îi mai dădea şi câte o „lecţie" de viaţă din când în când, aşa că, băiatul s-a hotărât să se întoarcă la bunicii şi prietenii lui de acasă, din România.

Întâmplător a cunoscut un cetăţean francez, un anume Francesco, într-un parc din Italia. Abătut, copilul şi-a descărcat sufletul în faţa străinului iar acesta i-a întins o mână de ajutor.

Fără să-şi anunţe părinţii, Cătălin a plecat la drum spre casă cu noii prieteni, francezul, soţia acestuia rusoaică, copilul de 7 ani şi doi fraţi ai femeii care se îndreptau spre Rusia.

Surprinzător, deşi a parcurs peste 2000 de kilometri, Cătălin care avea în buzunar doar certificatul de naştere, nu a avut nici o problemă să treacă graniţele ţărilor străbătute.

Aşa a ajuns la Bucureşti, de unde şi-a chemat bunicii să-l ia. Pentru că băiatul a fost dat în urmărire internaţională la cererea mamei sale, Ramona Vasile, care nu ştia unde i-a dispărut copilul, bunicii au trebuit să dea cu subsemnatul la Poliţie.

De aceea ei nu recunosc că băiatul de 12 ani a venit cu nişte străini până în România, susţinând sus şi tare că, chiar fiica lor „l-a pus la autocar şi l-a trimis în ţară".

Mai multe