La 9 luni, Mario a stat jumătate din viaţă în spital

7 decembrie 2009 19:59   Actualitate
Ultima actualizare:

*Data de 13 martie 2009 a fost ziua în care Mario a venit pe lume, la Spitalul Judeţean Constanţa, dar şi prima lui zi de luptă cu viaţa. Băieţelul a avut la naştere 2,9 kg şi cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului.

*„M-am bucurat nespus de mult când l-am născut şi nici prin cap nu mi-a trecut că o să mă chinuiesc atât de mult cu el. După ce m-am externat, la două săptămâni m-am întors cu el în spital pentru că nu lua în greutate", a povestit Adriana Radu (25 de ani), mămica lui Mario. Nimeni nu i-a semnalat nimic grav.

*Primele semne de întrebare pe care mama şi le-a ridicat în privinţa sănătăţii bebeluşului au fost în jurul vârstei de patru luni.

Era obişnuită cu desele răceli ale copilului, dar nu-şi putea explica de ce nu stă în şezut.

*„Aveam experienţă şi ştiam etapele creşterii unui copil. Mi s-a părut ciudat că nu poate sta în funduleţ şi atunci ne-am prezentat la medic", povesteşte Adriana.

*Dr. Larisa Mihai a trimis-o pe mămică la o ecografie, în speranţa că va putea afla de ce nu se dezvoltă corespunzător vârstei.

„Nici până în ziua de astăzi nu au fost capabili să-i pună un diagnostic. Vreau să fie un copil normal, să zică «mama», nu doar să gângurească, să ţipe şi să se învineţească atunci când plânge", adaugă disperată mama.

*Deşi creşte singură doi copii numai din alocaţie, Adriana ar face orice-i stă în puteri să-şi vadă copilul cum se dezvoltă normal.

„Singurul lucru pe care mi l-au zis medicii a fost la patru luni, când au descoperit la o ecografie că are o «cămăruţă» pe creier. Nu ştiu ce însemna asta, dar la o altă ecografie, la şapte luni, doctorii mi-au zis că s-a închis şi că nu-i pune viaţa în pericol", mai povesteşte femeia.

Îşi sacrifică copilul cel mare pentru bebeluş

Adriana Radu mai are un băieţel acasă, pe Leonard, de nouă ani, elev în clasa a doua.

Necazurile lui Mario au îndepărtat-o pe mamă de copilul cel mare, rămas în grija bunicii.

„Lui Leonard nu am putut să-i iau ceva de Moş Nicolae, pentru că am stat în spital cu cel mic. Îmi neglijez băieţelul mai mare şi sunt neputincioasă în faţa bolii celui mic. Este o suferinţă cumplită să văd că nici măcar medicii, oameni competenţi, nu au habar ce se întâmplă cu Mario".

Adriana Radu face apel la medicii care ar putea să-i evalueze copilul şi să spună ce afecţiune are, pentru a-l putea trata corespunzător, să sune la redacţia Click! (tel 021.407.76.80) sau să trimită mail pe adresa dininimapentrucopii@click.ro.

Fii bun, ajută!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Ccont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

Mai multe