La două zile după ce s-a sinucis pentru ca era şomer a venit şi oferta de angajare

18 septembrie 2010 5:33   Actualitate
Ultima actualizare:

Mircea Drimba a rămas prima dată fără slujbă în 2008, când fabrica la care lucra ca forjor s-a închis. În perioada care a urmat, bărbatul s-a reprofilat în funcţie de joburile existente. Din aprilie 2010 însă, toate porţile păreau să-i fie închise.

După două luni de căutări, în iunie, Mircea a apelat la Bursa Locurilor de Muncă Ruhama. „Jumătate din viaţă am fost forjor. După ce ­mi-am pierdut locul de muncă, am încercat să fac orice pentru a-mi întreţine familia", a declarat atunci Drimba pentru „Adevărul de Seară" Oradea.

„Am fost muncitor în construcţii, am lucrat în frig şi în ploaie pe timp de iarnă, m-am angajat grădinar la casele bogătaşilor, am fost muncitor şi la o firmă de curăţenie. Aş munci orice, n-am pretenţii. Sunt disperat pentru că am o fetiţă de 4 ani, care face tratament pentru epilepsie", a spus bărbatul. Nu cerea un salariu mare, ci doar suficient pentru a-şi plăti ratele şi tratamentul fetiţei: „Mă mulţumesc cu 600 de lei şi visez să primesc şi bonuri de masă".

Învins de neputinţă

Din păcate, visul lui Drimba nu s-a putut îndeplini. Bărbatul a luptat cu sărăcia până în ultima clipă. „Săptămânal îşi depunea câte şase CV-uri. Venea acasă cu speranţă, pentru că i se spunea că va fi sunat. Telefoanele nu mai sunau însă", a explicat soţia lui, Angelica (foto).

Pentru Mircea Drimba un telefon primit de la firma de electrocasnice a fost picătura care a umplut paharul. „Mai zicea, din când în când, că el se omoară, dar nu l-am luat în serios. În ziua în care s-a sinucis a primit dimineaţa un telefon de la firma de electrocasnice la care avem rată. A fost anunţat că trebuie să achităm ratele pe ultimele trei luni, dar era o sumă destul de mică, 60 de lei", a mărturisit Angelica Drimba, soţia bărbatului.

Pentru că nu avea banii necesari să plătească restanţa pentru maşina de spălat şi aspiratorul cumpărat în urmă cu ceva timp, Mircea Drimba a decis să abandoneze lupta. Familia Drimba ajungea să plătească lunar credite bancare de aproape 350 de lei. Gândurile negre au pus repede stăpânire pe el, spune femeia, deoarece simţea că nu are cum să rezolve toate problemele.

Citeşte pe adevarul.ro cum a ales orădeanul să-şi pună capăt zilelor

Mai multe